Какво правим ние

Назад

Кметът Фандъкова покани Димитър Маринов да участва в проекти в София

Кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна с българския актьор от филма „Зелената книга“, получил „Оскар“ ,Димитър Маринов.

"Поздравления за наградата, признанието и това, че ни накарахте да се гордеем от сцената на "Оскарите" – каза кметът Фандъкова. Тя поздрави актьора за думите му към младите хора да следват мечтите си, да бъдат смели и да се трудят, за да ги постигнат.

Двамата разговаряха в рамките на 23-я „София Филм Фест“ за развитието на киното и филмовата индустрия в града. Фандъкова покани Димитър Маринов да участва в проект, свързан със София, както и в бъдещия Център за съвременно изкуство „Топлоцентралата“, който Столичната община подготвя.

"Столичната община подкрепя международни филмови фестивали, които представят най-актуалното в киното и срещат софийската публика със съвременните творци, – посочи кметът Фандъкова. – Наред със „София Филм Фест“ и "София Мийтингс" общината подкрепя и “София Индипендънт Филм Фестивал”, документалния кинофестивал „В двореца“, „Киномания“ и „Синелибри“, както и новите инициативи „Срещи на младото европейско кино“ и прожекции на открито в междублоковите пространства на 10 столични квартала, обединени под името „Блок Кино“.

За София като творчески град на киното на UNESCO е важно развитието на киноизкуството и филмовата индустрия.

Фото: "София Филм Фест" – Иван Дончев

 


Събития в София

Изложба „Синтез“ – индонезийски и български текстил, артефакти и бижута

Регионален исторически музей - София, зала „Временни изложби“ в периода 10 юли - 30 август 2019 ...

Изложба „Снимки от София“ на Темелко Темелков отново на Моста на влюбените до НДК

До 10 август можем за разгледаме София, каквато я вижда фотографът Темелко Темелков ...

Изложба „Лято 2019“ с автор Ния Пушкарова

От 12 юли 2019 г. до 10 август 2019 г., Галерия Сердика на Женски пазар. Откриване: 12 юли 2019 г., петък, от 18:30 часа ...