Какво правим ние

Назад

Изложба представя легендарната Невена Коканова в Галерията на открито в Градската градина

"Радвам се, че изложбата за Невена Коканова се представя в Градската градина и така добре хармонизира на това емблематично място за култура и духовност. Поколения наред са израснали с образа на Невена Коканова и всички тинейджъри са били влюбени в нея. Трябва да се пази паметта за такива личности. Малцина са актьорите, оставили такава запомняща се следа в историята на българското кино и театър." Това каза при откриването на изложбата доц. д-р Тодор Чобанов.

Д-р Чобанов благодари на Теодора Шарланджиева – дъщерята на Невена Коканова, която предостави фотографиите от личния си архив, и на Георги Тошев за идеята съвместно да отбележим тази годишнина.

На представянето на изложбата присъства и председателят на Постоянната комисия по култура, наука, образование и културно многообразие към Столичния общински съвет Малина Едрева. 

Повечето фотографии от изложбата се показват за първи път. Те са запечатали мигове от житейския път на актрисата. Изложбата ще бъде в Градската градина до 3 януари 2019 г. И това е едно от събитията, посветени на талантливата българска актриса.

Този месец предстоят още:
- 14.12.2018 г. – 18,30 ч. – Сатиричен театър – откриване на изложбата „Невена и Сатирата“; с участието на Калин Сърменов – директор на театъра, и приятели на Невена Коканова.
- През месец декември – кино „Одеон“ – „НепознатиТЕ роли на Невена Коканова“ – панорама с филми на Коканова.

Фотограф: Гео Калев

 

 

 


Събития в София

Концерт на Симфониета "София"

22 март / петък / 18.30 ч., концертна зала ОКИ „Надежда“ ...

Регионален исторически музей – София представя изложбата „Да бъде благословен хлябът и животът“

Откриване: 21 март 2019 г. (четвъртък), от 17:30 ч. в Музея (пл. "Бански" № 1). Експозиция: 21 март – 30 юни 2019 г. ...

Изложба „Духовна София“ на Десислава Кулелиева

От 21 март до 17 април тази година Галерия "Сердика" ще представи фотографската изложба „Духовна София“ на Десислава Кулелиева ...