Какво правим ние

Назад

Изгражда се половин километър от ул. “Филип Кутев“ – част от вътрешния ринг на София

След изграждане на инженерната инфраструктура започна изпълнението на пътните работи по ул. “Филип Кутев“ в район „Лозенец“. Изграждането на ул. “Филип Кутев“ е изключително важно, защото е част от бъдещия вътрешен ринг на София, заедно с пробива на бул. “Тодор Каблешков“. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта заедно със зам.-кмета Дончо Барбалов и кмета на район „Лозенец“ Любомир Дреков.

В момента около половин километър от новата ул. „Филип Кутев“ се изпълнява, като се предвижда обектът да бъде завършен до средата на юни.

Изградена е инженерната инфраструктура – канализация и водопровод от „Софийска вода“. Работата по обекта започна на 21 март 2019 г. и до сега се изпълнени: нов водопровод с дължина 440 м, положени са нови тръбни мрежи, канализация 517 м. Реализацията на двата отливни канала е важна за подобряване на канализационната система по бул. „Черни връх“ и на кв. „Кръстова вада-изток“, като се осигурява отвеждане на дъждовните води. Новото трасе ще има по две ленти за движение в посока, лед осветление, тротоари, като единият от тях е сервизен.

Предстои полагане на асфалтова настилка, като се предвижда на кръстовището на ул. „Филип Кутев“ и ул. „Атанас Дуков“ затваряне за движение от 2 май до 5 май 2019 година.

За изграждането на следващия етап на ул. “Филип Кутев“ до ул. “Могилата“ се извършват отчуждителни процедури.

Фотограф: Гео Калев


Събития в София

Програма за отбелязване на Националния туристически събор на БТС и 124-годишнина на организираното туристическо движение в България

Програмата включва поднасяне на цветя, походи и концерти в дните 23-25 август 2019 г. ...

Столичната библиотека на „Алеко“ с Библиобус, изложба, поети и книги

25 август 2019 г. (неделя) от 11:00 ч. на поляната пред хижа „Алеко“ ...

Лекция на Десислава Димова, куратор на “Колекция на българско авангардно и съвременно изкуство за "Център Помпиду", Париж“

На 26 август от 18:00 ч. в Софийска градска художествена галерия ...