Какво правим ние

Новини

16.07.2019
Фандъкова: Разработваме концепция за довеждащ транспорт до спирки на метрото

6-метров електробус ще бъде тестван в кварталите „Овча купел“ и „Люлин“. Той е с нулеви емисии, климатизиран, има зарядни за телефони и WiFi ...

16.07.2019
Кметът Фандъкова посрещна участниците в XXIII Международен фолклорен фестивал „Витоша“

В дните на фестивала гостите и граждани на столицата ще имат възможността да се насладят на изкуството на състави от 11 страни ...

15.07.2019
Фандъкова: Инвестираме над 20 млн. лв. за възстановяване използването на минералните води на София

Реставрират се баните в Банкя и в „Овча купел“ и се изгражда първият общински аквапарк ...

Назад

Изложба „Духовна София“ на Десислава Кулелиева

От 21 март до 17 април тази година Галерия "Сердика" ще представи фотографската изложба „Духовна София“ на Десислава Кулелиева.

Имаме удоволствието да Ви поканим на откриването на експозицията на 21 март 2019 г., четвъртък, от 18:30 часа в Галерия "Сердика" на Женския пазар.

„Духовна София“ или каква енергия носи всяко духовно място в София? През обектива на Десислава Кулелиева ще видим как мирно съжителстват различните религии в столицата. Нейните фотографии са запечатали образите на църкви, храмове и манастири. Дългогодишният фоторепортер на в. "24 часа" успява да улови магията на архитектурните детайли, съчетани със символите на духовността и да пресъздаде по един неповторим начин религиозното разнообразие в града. Нейните творби, принтирани на платно, са неповторима съвкупност от общи и близки планове, раздвиженост на детайла и изключителен усет към духовността на различните религиозни храмове в столицата.