Обратно Световен ден за елиминиране на насилието над жени

 

ООН и Зонта Интернешънъл от 2012 година осветяват света в оранжево – цветът на ненасилието. Глобалната оранжева кампания стана видима в България и тази година Зонта клуб „Света София“ заедно със свои съмишленици и приятели ще освети в оранжево 5 емблематични сгради в столицата.
НДК, Националната опера и балет, сградата на омбудсмана, Музикалният театър, Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ и традиционният Немски коледен базар в центъра на София на площад  „Александър Батенберг“ ще бъдат оранжеви.

Немският базар и Зонта „Света София“ откриват дарителска кампания за жени, пострадали от насилие.
Oмбудсманът Диана Ковачева организира тематична приемна за граждани и представители на неправителствени организации.

В „Нов театър НДК“ на  25, 27 и 29 ноември от 19:30 чaса можете да гледате актрисата Жулиета Колева в пиесата "Нищо по-хубаво" на Оливер Буковски.  Два лева от всеки продаден билет отиват в кризисните центрове в страната, за подпомагане на жените, пострадали от насилие.

В трамваите и тролейбусите на “Столичен електротранспорт” ЕАД се разпространяват информационни материали с цел да се  повиши обществената нетърпимост срещу посегателствата над личността.

Заедно вярваме, че насилието срещу жени и момичета е световна епидемия, то е най-крещящото погазване на човешките права, явление, което няма националност и не признава граници.
Подкрепете ни в застъпничеството  срещу насилието над жените на 25 ноември 2019 г., понеделник:
- в 16:30 ч. пред сградата на омбудсмана в София, ул. „Георг Вашингтон“ 22;
- в 17:30 ч. пред Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“, бул. „Васил Левски“ 88;
- в 18:30 ч. на пл. „Княз Александър Батенберг“ на Немския коледен базар.
Заедно да кажем “НЕ“ на насилието над жени и деца.