Новини

02.12.2022
Фандъкова: Развойният център на една от най-големите японски компании в автомобилния сектор е доверие в потенциала на специалистите в София

...

02.12.2022
Зам.-кметът Албена Атанасова поздрави хората в неравностойно положение с Международния ден на хората с увреждания

...

02.12.2022
Столична община връчва награди на младежки проекти по програма „Академия ВИЗИОНЕРИ“

...

02.12.2022
ГРЕЙНА КОЛЕДНАТА ЕЛХА НА СОФИЯ ПРЕД НАРОДНИЯ ТЕАТЪР

...

Назад

Мирослав Боршош: Първият български конкурс за създаване на детска песен със съпровод на симфоничен оркестър се провежда в София

"Отбелязваме Световния ден на музиката с уникална за страната и важна за музикалното ни изкуство инициатива - Eclectica Union Kids – Symphony  Competition. Вярваме, че ще стане ежегодна за града ни и ще вдъхнови българските творци да създават красива музика за деца.", каза заместник-кметът на София Мирослав Боршош.

На 1 октомври от 12.00 ч. в Централен военен клуб сдружение „Еклектика” в партньорство с Общински културен институт "Надежда" ще проведе финалното събитие на първия и единствен по рода си в България конкурс за създаване на детска песен Eclectica Union Kids – Symphony  Competition, който се осъществява с финансовата подкрепа на Столичната община. Входът е свободен.

Симфониета "София", джаз формация "София" и талантливите деца, представящи песните, достигнали до финала на конкурса, ще поднесат истински музикален празник на публиката. Диригент ще бъде Минко Ламбов.

ECLECTICA UNION KIDS – SYMPHONY COMPETITION е първият конкурс в България за създаване на нова детска песен под съпровода на симфоничен оркестър. Подобен конкурс дава огромен принос за обогатяването на културния живот на страната. За пръв път децата изпълнители ще имат възможност да работят на живо с голям симфоничен оркестър и диригент. Това ще им донесе безценен професионален опит, самочувствие и не на последно място – ще допринесе за оформянето на сериозен естетически критерий за красотата на музиката и магичното звучене на симфоничния оркестър.

Авторитетното жури е съставено от утвърдени имена на българската музикална сцена – композитори, диригенти и текстописци.

Всички достигнали до финала на конкурса песни ще получат професионален звукозапис със симфоничен оркестър.