Обратно "1 юни – Денят на всички деца"

Социално градче за обмяна и предаване знания и опит за социално подпомагане на деца и младежи

По случай 1 юни – Денят на детето, Столичната община, направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“, организира празник, на който деца от различни социални групи ще се веселят заедно по случай техния празник.

Специално организирана театрална и концертна програма ще достави празнично настроение на децата и техните придружители. Децата ще имат възможност да участват в забавни игри и викторини, в артателие ще изработват и оцветяват различни фигури, а аниматори ще рисуват лицата им като любими герои, с което ще им доставят радост и забавление. Всички ще получат лакомства и подаръци.

На празника, в специално разположени шатри, представители на различни неправителствени организации – доставчици на социални услуги на територията на Столичната община – ще популяризира своята дейност пред широката общественост, ще представят творчески, образователни и спортни активности в подкрепа на деца и младежи в нужда, както и изложба на ръчно изработени изделия.

Събитието се провежда под патронажа на заместник-кмета на Столичната община – Албена Атанасова, на 1 и 2 юни (събота и неделя) от 10 до 18 часа.

Мястото е Южен парк – Английска поляна (между бул. "Петко Ю. Тодоров" и ул. "Бяла черква", на главния вход откъм бул. "Витоша").