Назад

Мобилно приложение Sofia ZOO Smart App ни показва Столичния зоопарк

На своя щанд на 37-то издание на Международната туристическа борса „Ваканция и СПА Експо“ ОП „Зоологическа градина – София“ представя новия си уеб сайт, позволяващ виртуална разходка, както и специално мобилно приложение Sofia ZOO Smart App. Сайтът и приложението са част от концепцията „Смарт Зуу“ на зоопарка, с  която отговаря на потребностите на съвременните посетители, ползващи активно смартфони, социални мрежи и електронни комуникационни канали.

Щандът бе посетен от кмета на София Йорданка Фандъкова и от зам.-кмета с ресор „Екология“ Йоана Христова. Директорът на Зоопарка инж. Добромир Бориславов демонстрира дигитална разходка и уточни, че не всички животни могат да се видят и е добре да се посети и зоопарка .

Посетителите ще могат да се информират и за ежегодното лятното зооучилище,  което тази година ще отбележи 20 г. Също така ще могат да  научат повече за колекцията на зоопарка, както и за най-новите попълнения в нея – антилопите дик-дик, птиците носорози и двойката бели тигри.

Зоологическата градина е един от 100-те национални туристически обекта, но и любимо място за разходка на столичани и гостите на града. 


Събития в София

София се представя на 42. Международно туристическо изложение

От 20. – 23.02.2020 г. София се представя на изложението в Белград като целогодишна туристическа дестинация ...

Христо Карастоянов – разказвач на м. февруари в Столична библиотека

Той ще бъде гост в поредицата „Разказвач на месеца“ в Литературния клуб на Столична библиотека (пл. „Славейков“ № 4) на 21 февруари 2020 г. (петък) от 18:30 ч. – ден преди да навърши 70 г. ...

Възпоменателна церемония по повод 147 години от гибелта на Васил Левски

На 19 февруари (сряда) от 18:00 ч. пред Паметника на Васил Левски ще се състои тържествена церемония – поклонение ...

Район „Студентски“ ще проведе „Мартенски празници“ за трета поредна година

Събитията в инициативата „Мартенски празници“ са по повод празника на Баба Марта и Националния празник на България – 3 март ...