Back Тържествено закриване на 53. Международен фестивал "Софийски музикални седмици"

Повече от месец, наситен с класическа музика, разнообразни изпълнители и пълни зали в София предложи 53. МФ "Софийски музикални седмици". Фестивалът е част от Календара на културните събития на София. На 2 юли от 19:00 часа в зала „България” Световният младежки камерен оркестър с маестро Дамиано Джурана и солист Светлин Русев ще изнесе заключителен концерт на музикалните седмици. Ще звучи музика предимно от италиански композитори – Дж. Верди, Н. Паганини и Бизе/Сарасате.

Публиката ще чуе най-талантливите млади музиканти по света и световноизвестния маестро на цигулката Светлин Русев, който притежава изключително широк репертоар, вариращ от барока до съвременната музика и популярните жанрове. Паметни са и неговите изпълнения на музика от български и славянски композитори.

Името на маестро Дамиано Джурана се свързва със Световния младежки оркестър – WYO, който той създава през 2001 г. В основата му е залегнала новаторската идея на маестрото да твори музика, съчетана с отдаденост към изкуството и социалните каузи, прилагайки своя голям преподавателски и артистичен опит.