Включи се в „Европейски ден на спорта в училище“ – 24.09.2021 г.

 

"Европейския ден на спорта в училище" е част от кампанията NowWeMove и "Европейска седмица на спорта #BeActive". Събитията от кампанията NowWeMove са официално подкрепени от Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта и Столична община.

ЕДСУ е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови начини за физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за “принадлежност към училището” на всеки участник. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност, като включването на младите хора и децата в подобен тип инициативи е от изключително значение за изграждането на здравословни навици.

"Европейският ден на спорта в училище" ще се проведе на 24 септември 2021 година (петък).

За най-активно включилите се в кампанията училища, които регистрират участие в "Европейския ден на спорта", дирекция „Спорт и младежки дейности”  при Столична община ще осигури допълнителен награден фонд – спортни пособия.

Условията за участие и начин на регистрация са публикувани на сайта на сдружение BG Бъди активен – http://www.bgbeactive.org

 

 - Наръчник „Европейски ден на спорта в училище“

 - Критерии за избор на най-активните училища за 2021 година


 

 

21.09.2021