Назад

Столична община подкрепи благотворителната изложба "Моята мечта"

 

Столична община стана домакин на БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА ИЗЛОЖБА "МОЯТА МЕЧТА" със снимки на бебета, родени чрез инвитро (на снимките).

Каузата подкрепиха кметът на София – г-жа Йорданка Фандъкова, председателят на Столичния общинския съвет г-н Георги Георгиев, общински съветници от Столичния общински съвет и районни кметове.

Инициативата на фондация "Мечта за дете" е под патронажа на зам.-кмета Албена Атанасова. Нейната цел е да има повече информираност и подкрепа на жените с репродуктивни проблеми. Фотосите на бебетата, които се продават, ще бъдат събрани в календар за 2023 г. Календарът ще бъде продаван отново благотворително, а събраните средства ще бъдат дарени на двойки с репродуктивни проблеми за инвитро процедури.

Благотворителната изложба е част от каузата, свързана с подкрепа на жени и двойки, сблъскали се с трудностите по пътя им към най-важната мисия в живота им – да станат родители.

Направление "Социални дейности и интеграция на хора с увреждания" и екипът на Фондация "Мечта за дете" обединиха кампаниите: „Мечта за дете“ и информационна кампания „Да сверим биологичния си часовник навреме“, за да предоставят на всички, интересуващи се от тази така наболяла тема, информация и знания за проблема „безплодие”, неговото лечение и методите за профилактика, повишаване на здравната култура на нуждаещите се от лечение и на обществото като цяло в областта на репродуктивното здраве. Дава се гласност на емоционалните и социални проблеми, съпътстващи безплодието, и се работи по създаване на успешен модел на гражданско въздействие за подпомагане на решаването им, защото темата не бива да бъде „табу“.

Благодарение на съвместните ни усилия се вдъхва вяра и надежда на много български семейства за сбъдване на най-съкровената им мечта – собствена рожба.

Столичният общински съвет одобри финансиране на до два опита на семейство за инвитро с донорски яйцеклетки. Столична община ще финансира до два опита на всяко семейство, което участва в нейната Програма за инвитро процедури с донорски яйцеклетки.