Столична община подкрепи благотворителната изложба "Моята мечта"

 

Столична община стана домакин на БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА ИЗЛОЖБА "МОЯТА МЕЧТА" със снимки на бебета, родени чрез инвитро (на снимките).

Каузата подкрепиха кметът на София – г-жа Йорданка Фандъкова, председателят на Столичния общинския съвет г-н Георги Георгиев, общински съветници от Столичния общински съвет и районни кметове.

Инициативата на фондация "Мечта за дете" е под патронажа на зам.-кмета Албена Атанасова. Нейната цел е да има повече информираност и подкрепа на жените с репродуктивни проблеми. Фотосите на бебетата, които се продават, ще бъдат събрани в календар за 2023 г. Календарът ще бъде продаван отново благотворително, а събраните средства ще бъдат дарени на двойки с репродуктивни проблеми за инвитро процедури.

Благотворителната изложба е част от каузата, свързана с подкрепа на жени и двойки, сблъскали се с трудностите по пътя им към най-важната мисия в живота им – да станат родители.

Направление "Социални дейности и интеграция на хора с увреждания" и екипът на Фондация "Мечта за дете" обединиха кампаниите: „Мечта за дете“ и информационна кампания „Да сверим биологичния си часовник навреме“, за да предоставят на всички, интересуващи се от тази така наболяла тема, информация и знания за проблема „безплодие”, неговото лечение и методите за профилактика, повишаване на здравната култура на нуждаещите се от лечение и на обществото като цяло в областта на репродуктивното здраве. Дава се гласност на емоционалните и социални проблеми, съпътстващи безплодието, и се работи по създаване на успешен модел на гражданско въздействие за подпомагане на решаването им, защото темата не бива да бъде „табу“.

Благодарение на съвместните ни усилия се вдъхва вяра и надежда на много български семейства за сбъдване на най-съкровената им мечта – собствена рожба.

Столичният общински съвет одобри финансиране на до два опита на семейство за инвитро с донорски яйцеклетки. Столична община ще финансира до два опита на всяко семейство, което участва в нейната Програма за инвитро процедури с донорски яйцеклетки.

 

 

24.06.2022