Национален детски конкурс за авторска приказка „Ще ти разкажа приказка”

До 31 януари 2018 г. се удължава срокът за прием на творби за седмото издание на Националния детски конкурс за авторска приказка „Ще ти разкажа приказка”. Творби ще се приемат до 31 януари 2018 г. включително, до 17.00 ч., в деловодството на дирекция «Култура» или изпратени по пощата (важи пощенското клеймо). ****** Дирекция “Култура” на Столична община организира седмо издание на...

Националeн конкурс за поезия „В полите на Витоша”

През 2017 г. дирекция „Култура” на Столична община провежда 11-то издание на Националния конкурс за поезия „В полите на Витоша”. Стихове се приемат до 20 май , включително. Конкурсът е анонимен и на свободна тема. Право на участие имат автори на възраст над 18 години . Всеки автор може да участва с не повече от т ри непубликувани стихотворения . Стихотворенията се изпращат...

II - ри фестивал за детско-юношеско театрално изкуство „Пинокио 2017”

Цел на Фестивала е да се пренасочи вниманието на децата към духовни ценности - за сметка на други, заобикалящи ги предизвикателства и комерсиални изкушения.

Опознай традициите, за да обикнеш народа си! (13.01.2017 - 31.03.2017)

Кампания на ИЕФЕМ – БАН за създаване на постоянен Образователен център на Националния етнографски музей.
Целта на фондонабиращата кампания е да бъдат събрани средства за ремонт и оборудване на постоянно действащ модерен Образователен център на Националния етнографски музей.

Четвърти преглед на любителското творчество (31.01.2017 - 23.02.2017)

ОКИ „ Надежда“ организира четвърти преглед на любителското творчество на територията на столицата и югозападните райони.
В прегледа могат да вземат участие: фолклорни, танцови и певчески формации и индивидуални изпълнители, детски вокални групи, деца от музикални школи.