Покана към столичните училища за включване в Европейски ден на спорта в училище (ЕДСУ) – 27 септември 2019 година

За пета поредна година Сдружение „BG Бъди активен” със съдействието на Столична община ще отбележи на 27 септември 2019 година Европейски ден на спорта в училище (ЕДСУ). Инициативата е част от кампанията Now WeMOVE и Европейската седмица на спорта Бъди Активен (BeActive), която е подкрепена от Министерство на младежта и спорта и Министерство на здравеопазването.

Основната цел на Европейския ден на спорта е да насърчи физическата активност, както и да предостави възможност за участието в спортни активности на деца и ученици.

Участието в предстоящата спортна кампания ще популяризира физическото възпитание и спорта в училищата, ще създаде условия за забавление чрез физическа активност за младите хора, ще подобри общественото здраве и благополучие, както и ще провокира развитието на социални умения сред учениците.

Тази година темата на кампанията е: „Здравословен начин на живот“, като целта е да се повиши здравното образование чрез прилагане на принципите на здравословен начин на живот: балансирано хранене, съчетано с физическа активност.

Европейският ден на спорта в училище ще се проведе на 27 септември 2019 година (петък).

 

1. Критерии за избор на най-активните училища
2. Приложение 1 – Училище за здравословен начин на живот
3. Приложение 2 – Училище без отпадъци
4. Писмо до кмет на район и директор на училище
5. Европейски ден на спорта в училище (ЕДСУ)

20.09.2019