Фандъкова: Бюджетът на София е фокусиран върху екологията, подобряването на градския транспорт и инвестициите в кварталите

За ремонт на квартални улици са заложени 12 млн. лв. повече

Бюджет 2020 защитаваме два стратегически приоритета за София. Първият е повече средства за инвестиции в кварталите. Вторият – подобряване на качеството на въздуха и озеленяване." Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова в сутрешния блок на БНТ.

Фандъкова посочи, че "към дейностите, свързани с подобряване качеството на въздуха и инвестиции в кварталите, са насочени 80% от бюджета и 95% от инвестиционната програма за 2020 г. Бюджетът е много точно фокусиран върху екологията, подобряването на градския транспорт и инвестициите в кварталите – ремонти на улици и тротоари, детски градини и училища.

Над 172 млн. лв. са средствата за транспортната инфраструктурата, в това число и основни ремонти на квартални улици. Това са 50 млн. лв. повече от 2019 г.

Най-съществено е увеличението за ремонти в кварталите – общо 50 млн. лв. или с 12 млн. лв. повече от 2019 г. 10 млн. лв. от тях ще предоставим директно на кметовете на райони" – каза също кметът Фандъкова. По думите ѝ: „Разчитам на всеки от тях да изготви своя програма с приоритетни обекти.“

Проектобюджетът може да бъде разгледан тук:

https://www.sofia.bg/web/guest/2020-financial-year

16.01.2020