Столична община с кампания “Гласувай свободно!”

Във връзка с предстоящите парламентарни избори и избори за членове на Европейския парламент на 9 юни 2024 г. Столичната община стартира разяснителна информационна кампания под надслов: „Гласувай свободно!“ Целта на кампанията е да повиши избирателната активност и да ограничи контролирания вот сред служителите на Столична община и гражданите на столицата.

Като организатор на изборите в София Столичната община има отговорност да информира гласоподавателите за организацията на изборите и начините за подаване на сигнали за нередности. В тази връзка Столичната община призовава всички да подават сигнали за нередности на тел: 02 90 112 98/izbori@mvr.bg.

В кампанията на общината ще бъдат използвани и разяснителни материали, създадени от ЦИК, както и от Бюрото на Европейския парламент, с посланието „Използвай гласа си. Или друг ще реши вместо теб“.

Целта на Столичната община е да осигури бързото и ефективно разпространение на информация, свързана с провеждането на изборите за народни представители в НС и изборите за членове на Европейския парламент, до по-широк кръг граждани.

Ръководството на Столичната община гарантира свободата на всеки свой служител да гласува свободно и независимо и призовава всички да упражнят правото си на глас по лично убеждение и без страх.

Допълнителна информация и полезни материали, свързани с кампанията за Европейски парламент и народни представители за Народно събрание, можете да откриете на адрес: https://www.sofia.bg/election

31.05.2024