Назад

„Топлофикация София” ЕАД започва втория етап от реконструкцията на подземните комунални съоръжения в района на ул. „Гурко“ и ул. „6-ти септември“

Съобщение – 24 юни 2020 г.

„Топлофикация София” ЕАД  започва втория етап от реконструкцията на подземните комунални съоръжения в района на ул. „Гурко“ и ул. „6-ти септември“. В тази връзка ще бъде спряна топлата вода в периода от 7 юли до 23 август 2020 г. към следните сгради:

- ул. „Иван Вазов” № 20, 22, 24 – 26, 28, 30, 32;

- ул. ”6-ти септември” № 10, 14, 21, 23;

- ул. ”Стефан Караджа” № 9, 11А – Б, 15А – Б, 17;

- ул. ”Ген. Гурко” № 23, 25А, 25Б, 27А – В, 33;

- ул. ”Г. С.  Раковски” № 133, 135А – Б, 137, 145А – Г, 145Д.

“Топлофикация София” ЕАД поднася най-искрени извинения на засегнатите клиенти за причиненото неудобство и разчита на разбиране от тяхна страна в конкретната ситуация. Преди месец топлоподаването към тези сгради беше спряно поради стартиралите ремонти на съоръженията на „Софийска вода“ АД. Не беше възможно и двете компании да извършват ремонтни работи на едно и също място в един и същи период. С оглед предотвратяване на пробив по тръбопроводите на „Топлофикация София“ ЕАД и осигуряване безопасността на работниците беше наложително да се спре подаването на топла вода докато траят ремонтите на „Софийска вода“ АД. След тяхното приключване предстои вторият етап от реконструкцията на подземните комунални съоръжения – подмяна на тръби и укрепващи елементи на съществуващата топлопреносна мрежа. По тази причина се налага топлоподаването да бъде спряно повторно. В централна градска част топлопреносната мрежа е положена в средата на миналия век и частично е реконструирана през 80-те години. Компрометираните топлопроводи и повишената аварийност в района налагат подмяната на остарелите тръби с нови, отговарящи на всички съвременни изисквания за енергоефективност. Ремонтите, извършвани от „Топлофикация София“ ЕАД,  са от изключителна важност за подобряване качеството на услугата, за надеждността на топлоснабдяването и за безопасността на гражданите и работниците, обслужващи топлопреносната мрежа на столицата.

Клиентите могат да получат повече информация в сайта на дружествотоwww.toplo.bg и във Фейсбук www.facebook.com/www.toplo.bg., както и на информационния телефон в Кол центъра на компанията – 0 700 11 111.

Пресцентър „Топлофикация София“ ЕАД
 

КАЛЕНДАР за тема РЕМОНТИ И ПРОМЕНИ В ДВИЖЕНИЕТО       

 

АРХИВ по тема РЕМОНТИ И ПРОМЕНИ В ДВИЖЕНИЕТО