Назад

Столичната община връчи награди за най-успешни социални услуги и практики

Столичната община раздаде Годишните награди за добри практики в сферата на социалните услуги, които да стимулират професионалистите, работещи в социалната сфера и техните съмишленици.

Категориите бяха „Войн на годината“, „Доброволческа кауза на годината“, „Иновативна социална услуга на годината“, „Кампания на годината“, „Мениджър на годината“, „Най-въвличаща и вдъхновяваща социална услуга“, „Социално партньорство с бизнеса“ и „Медия – приятел на социалните услуги“.

Наградите целят да бъдат отразени професионалистите, работещи в социалните услуги на територията на Столична община и техните съмишленици да получат признание и публичност за успехите, постигнати в рамките на предходната година. Също така те отварят пространство за среща и разговори на представители на различни организации от социалния сектор, които да имат възможност да се запознаят с добрите практики и да обменят мнения и съвети.

"В София подписахме първото Споразумението за социална закрила и включване, в което участват 29 организации. През последните години развихме 90 социални услуги." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която връчи Наградата за „Мениджър на годината“ на Галя Малинова – директор на ЦНСТДБУ „Иван Вазов“.

Награди получиха и в категория „Медия – приятел на социалните услуги“. Отличени бяха вестник „Сега“, „Практическа педиатрия за родители“ и BTV Media Group. В категория „Социално партньорство с бизнеса“ беше отличена "Хюлет-Пакард Ентерпрайз" ЕООД за партньорството ѝ с Фондация „Конкордия България“. За „Кампания на годината“ беше избрана кампанията „Тази Коледа чудесата правите Вие“, организирана от Фондация „За нашите деца“. За доброволец на годината беше избран Том Лайт. В категория „Войн на годината“ победител е Стоянка Иванова от ЦНСТДМУ „Алеко Константинов“. За „Най-въвличаща и вдъхновяваща социална услуга“ е отличен Център за обществена подкрепа към „Институт за социални дейности и практики“. В категория „Иновативна социална услуга на годината“ бе отличен  Център за жертви на домашно насилие на Сдружение „Асоциация Деметра“.

Освен отличените за награждаване, грамоти получиха и други номинирани професионалисти в отделните категории спрямо вота на журито.