Обратно Зам.-кметът на София Ангел Джоргов провери работата по разширението на 9-та Френска езикова гимназия


"Завършен е грубият строеж на новия корпус на 9-та Френска езикова гимназия, както и на физкултурния салон. В момента се изпълняват довършителни работи, фасади и покривна конструкция на спортната зала. За новата учебна година разширението и обновяването на съществуващата сграда ще бъдат напълно готови." Това каза заместник-кметът на София по направление "Строителство" инж. Ангел Джоргов при проверка на строителните работи.

"Направена е енергийна ефективност на фасадите на съществуващата сграда на гимназията, – посочи също инж. Джоргов. – В нея продължава изпълнението на довършителни работи по ел. инсталациите, а след отоплителния сезон ще се подменят и радиаторите. Направихме организация на работа, съчетана с учебния процес, заедно с директора на 9-та ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“ – посочи също зам.-кметът на София.

Очакваме лятото на тази година и новата, и старата сграда да бъдат готови.

Новият корпус на гимназията се състои от три тела – четириетажен учебен корпус с класни стаи, кабинети, библиотека и помощни помещения, както и спортна зала.

Разширението и обновяването на 9-та ФЕГ е част от проект "Изграждане, основен ремонт/реконструкция на 26 училища и детски градини на територията на СО" по ОПРР 2014 – 2020 г.

 

Фотограф Аделина Ангелова