Обратно Тази година инвестираме в 21 детски градини и ясли

В инвестиционната ни програма подготвяме 21 детски градини, като за половината от тях се изпълняват строителни дейности, а за другите се подготвят процедури."" Това каза зам.-кметът на София по култура, образование и младежки дейности доц. д-р Тодор Чобанов при проверка на строителните дейности по изграждането на Детска градина № 20 в район „Подуяне“ заедно с кмета на района Ева Митова.

В момента се изпълняват 12 детски градини, предвижда се строителството на две нови сгради, разширения, за детски ясли. Благодарение на отпуснатите от Министерски съвет 15 млн. лева ще започне работа по още 7 обекта, с което годишната програма включва 21 детски градини.

„Нашите предложения, които кметът Йорданка Фандъкова изпрати до три министерства, включват предложения за по-гъвкав подход, за да можем на много места да изградим нови крила, да се използват максимално общинските терени, както и да има възможност за разкриване на детски градини в офис и жилищни сгради.

"Във втората половина на годината ще пуснем 9 обекта, като местата над 600 ще бъдат регулярно пускани, за да могат да класират децата си родителите. От 30 август ще бъдат пуснати около 1 500 места" – посочи също Чобанов.

Детска градина „Жасмин“ в район "Подуяне" ще е за 8 групи. Сградата се строи на мястото на бивша етернитова, която се преизгражда наново, а заедно с това се изпълнява и разширение на детското заведение, което ще е готово през есента.