Обратно Посолството на Израел в София предостави дарение от предпазни маски и ръкавици

Те ще бъдат предоставени на работещите в социалната сфера и аварийна помощ и превенция

Столичната община изразява своята признателност и благодарност към Посолството на Израел в София и на Н. Пр. посланик Йорам Елрон за дарението, което днес предостави за нуждите на направление "Социални дейности и интеграция на хора с увреждания".

Посолството на Израел в София предостави дарение 600 маски за многократна употреба тип FFP3 и 5 000 чифта ръкавици за еднократна употреба. Предпазните средства ще бъдат разпределени на работещите на терен служители от аварийна помощ и превенция, в социалните услуги и специализираните институции за възрастни хора, управлявани от Столична община.

Личните предпазни средства ще се предоставят и на служители в дирекция „Аварийна помощ и превенция“, които съвместно с доброволци от БЧК всеки ден доставят храна, продукти от първа необходимост и медикаменти на най-нуждаещите се граждани, както и на близо 140 служители на ОП „Социален патронаж“, които ежедневно обслужват близо 2 000 възрастни хора. Предпазни средства ще получат и служителите от Център за кризисно настаняване на бездомни лица в ж.к. „Захарна фабрика“.

Дарението бе връчено от Н. Пр. посланик Йорам Елрон на екип от дирекция „Аварийна помощ и превенция“. От Посолството на Израел споделиха: "Голямото предизвикателство, пред което цял свят сега е изправен, ни обединява и в такива моменти взаимопомощта няма цена. Вярваме, че този наш приятелски жест на съпричастност ще подкрепи служителите и доброволците към Столична община в тяхната хуманна мисия да продължават да се грижат за най-нуждаещите се членове на обществото".