Обратно Кметът Фандъкова връчи дипломите на завършилите Лидерска академия към Съвета на жените в бизнеса

 

"За мен е чест да ви поздравя за завършването на 8-то издание на Лидерска академия "Успяваме заедно" към Съвета на жените в бизнеса. Като кмет подкрепям инициативи за образование и кариерно развитие. Времето доказва, че нуждата от отговорни и мъдри лидери, е определяща за резултатите – в нашия живот, семейство, работа, общество. Живеем в трудни времена, само на няколкостотин километра от нас се води жестока война.

За радост София и България като част от Европа сме приели пътя на ценностите на демокрацията и тези принципи са ключови за статута на жените в обществото и за равния им достъп до образование и кариерно развитие. Лидерите са тези, който не се страхуват от проблеми и дори от критика, но намират решение и могат да защитят истината." Това каза кметът Йорданка Фандъкова в обръщението си към завършилите Лидерска академия към Съвета на жените в бизнеса. Кметът на София Йорданка Фандъкова е патрон на инициативата.

Сред дамите, които се дипломират, най-много са в сектора на информационните и комуникационните технологии, финансите и предприемачеството.

Фандъкова цитира данни на НСИ за дела на жените – предприемачи в България, които показват, че са над 30%.

Кметът Фандъкова поздрави дипломантите, които се нареждат до преминалите през годините вече над 300 дами, успели да получат висококвалифицирани обучения, умения за личностно развитие на лидерски потенциал. Най-много са участничките от София, но все повече стават и бизнес дамите от Велико Търново, Пловдив и други градове на страната.