Обратно Кметът Фандъкова присъства на дипломирането на абсолвентите от Випуск 2021 на Медицинския университет в София

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова, президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, премиерът Кирил Петков, министрите на здравеопазването и образованието присъстваха на тържествената церемония по дипломирането на абсолвентите от Випуск 2021 на Медицинския университет в София.

579 млади лекари се дипломират в София днес.

„С експертизата и кадрите, които подготвя, Медицинският университет е сред най-добрите от висшите училища в нашата столица. Скъпи абсолвенти, убедена съм, че ще приложите на практика най-доброто, което сте научили от вашите преподаватели. Вие поемате пътя на една от най-трудните и отговорни професии. Образованието и потенциалът ви са и силата, и гаранцията за успеха в общата ни цел – живота“ – се казва в Поздравителния адрес на кмета на София до Медицинския университет и Випуск 2021.

„Изминалите години на трудности и изпитания ни научиха колко много разчитаме на вас – нашите лекари. Когато не разбирахме и се страхувахме, лекарите ни показахте, че сте на пост, на първа линия, давахте ни кураж и надежда. Смелостта на нашите лекари, сестри и медицински персонал не се огъна пред изпитанията на неизвестното. Като кмет ще се радвам, ако останете в София и да намерите реализация в столицата, защото имаме нужда от вас“ – се казва също в думите на кмета.

Ректорът на Медицинския университет в София акад. Лъчезар Трайков благодари искрено на студентите за участието им като доброволци в ковид отделенията. "Да следваш "Медицина" изисква време и усилия. Да завършиш е постижение, защото лекарската професия е различна. Вие вече познавате вкуса на успеха. Сега сте на прага на живот, в който има успехи и провали. Ще отговаряте за човешкия живот и здраве и невинаги ще успявате да ги съхраните. В последните две години обучението ви мина под знака на борбата с ковид. Имахте възможността да се изправите лице в лице в борбата с ковид. Показахте своя морал и чувство за дълг като се включихте като доброволци. Искам да ви кажа – Благодаря" – заяви акад. Трайков.