Обратно Информационни и менторски дни по Програма „Кризата като възможност“

На 28 и 30 октомври се проведоха онлайн срещи по Програма „Кризата като възможност“, a на 3 и 4 ноември предстоят менторските сесии за кандидатите по програмата.

В информационните дни участваха над 280 потенциални кандидати. Срещите бяха модерирана от Вероника Манова – експерт към Постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие. Участие в срещата взе и председателят на Комисията и двигател на идеята за „Кризата като възможност“ – г-жа Малина Едрева. Тя представи целта на програмата, насочена към подкрепата и развитието на граждански организации, социални предприятия и  микропредприятия и подчерта необходимостта от гъвкавост и адаптивност към новите предизвикателства чрез дигиталната трансформация. Д-р Антоанета Матеева – преподавател в магистърски и бакалавърски програми по клинична социална работа на Нов български университет представи заплахите пред общностите в ситуация на криза и тяхната роля в защита на значими обществени каузи.

Програмата „Кризата като възможност“ дава възможност на потенциалните кандидати да получат подкрепа и чрез предварителната менторската програма, отворена за всички кандидати. Менторството ще даде насоки в процеса на разработване на проектните предложения, ще мотивират и насочат вниманието на кандидатите към добри и успешни практики не само от чужбина, но и България. Предварителните менторски сесии по програмата ще се проведат на 3 и 4 ноември. Сесиите се състоят от презентация от експертите по конкретната тема и възможност за въпроси и отговори. Графикът за провеждане на срещите и линкове за включване в тях можете да намерите ТУК.  Менторските сесии ще бъдат записвани и публикувани на страницата на програмата.

Видео записи от Информационните дни можете да намерите на сайта на Фонда за иновации в културата ТУК.

Ако имате въпроси, свързани с програмата и кандидатстването по нея, можете да ги зададете в писмен вид на office@sofia-da.eu. Всички въпроси и отговори се публикуват ТУК.

Срокът за електронно подаване на проектите е до 16 ноември, 17:00 ч. Насоките за кандидатстване по програмата „Кризата като възможност“ можете да намерите ТУК.