Обратно Честит празник на София!

Скъпи софиянци,

Честит празник на Вярата, Надеждата и Любовта!

Честит празник на София! Празник на мъдростта и съзиданието!

Това каза в обръщението си към софиянци при тържествения водосвет по повод Деня на София на 17 септември кметът Йорданка Фандъкова. В думите си столичният кмет заяви: „Градът е обществото на неговите хора, на техните таланти и стремежи. Градът, освен улици и сгради, е онзи невидим градеж, който се ражда от общуването и общите ни цели.

Това е София – дръзкият свободен дух, неуморната работа и амбицията, че можем повече и можем по-добре. Ние сме единственият български град, който продължава да расте, да привлича и да се променя.

Живеем в трудно време, а в него няма лесни решения и изпитани рецепти. Трудностите бързо раждат разделение, а разделението – безпътица. Но „всяко царство, което се разделя, запустява“ казва Димитър Талев. Затова нека имаме мъдростта и смелостта да се събираме в градежа.

Желая на всички любов, вяра и надежда, с които да даваме подкрепа, увереност и сили.

Това ни прави град на мъдростта.

Бъдете здрави!

Честит имен ден на всички именици!“

Тържествен водосвет отслужи Негово Преосвещенство белоградчишкият епископ Поликарп. Поздрав към столичани отправи и музикалната група на Втора английска гимназия, с ръководител г-жа Илияна Симеонова.

 

 

 

Снимки - Аделина Ангелова