Назад

На 28 септември актуалната за цялото ни общество тема „Икономическо овластяване на жените“ събра на една трибуна водещи страни

На 28 септември актуалната за цялото ни общество тема „Икономическо овластяване на жените“ събра на една трибуна водещи страни, ангажирани с този проблем. През професионалния си опит и с ценни съвети за действие участваха работодатели, НПО, правозащитници, терапевти, доброволци и специалните гост- лектори – жени, преминали през критични токсични отношения. Зад мисията да съберат всички изброени участници стоят фондация „Emprove“ и проект „Довери се“ на Народно читалище „Иван Вазов – 2014“, реализиран по Столична Програма „Социални иновации“, с любезното домакинство на Българска стопанска камара и медийната подкрепа на Дарик радио.

Цел на срещата е да се достигне до по-широка публичност на проблема с емоционалното и физическо насилие, когато то засяга икономическата свобода на жените. Ключов аспект се явява ангажираността като форма на подкрепа от страна на работодателите към този често срещан казус. Организаторите изтъкват, че без нея овластяването на жените във финансово отношение не би била възможна. Апел на организаторите е да се формира обществена нетърпимост към токсичните взаимоотношения под всякаква форма.