Назад

Зам.-кметът Христова провери дейностите по поддръжка на "Княз-Борисовата градина"

Зам.-кметът на направление „Зелена система, екология и земеползване“ в Столична община  Йоана Христова извърши проверка на дейностите по поддръжка на парк „Княз-Борисова градина“.

В парковата част на "Княз-Борисовата градина" всекидневно се извършват мероприятия по косене, плевене, сметосъбиране и сметоизвозване. В парка вече са извършени и ежегодните пролетни обработки срещу ларви на комари, кърлежи и гризачи.

Участие в проверката взеха и директорът на дирекция „Зелена система“ в Столична община  ланд. арх. Димитър Данчев и директорът на ОП „Паркове и градски градини“ ланд. арх. Милена Васева. Тримата направиха оглед и на състоянието и на настилките на алейната мрежа в парка и обсъдиха възможностите за предприемане на последващи действия за подобряването на съществуващата такава.

За проверката бяха използвани чисто новите електровелосипеди, закупени от ОП „Паркове и градини“ по-рано тази седмица, за да подпомогнат ежедневната работа на ландшафтните архитекти, отговорни за състоянието и поддържката на най-големите паркове и градини в столицата.