Назад

Логото на Българското председателство разцъфна в парка на НДК

София ще има нови цветни решения

"Шест месеца след засаждането на 38 000 цветни луковици в градинката пред официалния вход на НДК вече имаме цветно лого на Българското председателство. Фигурата е по идея на посолството на Нидерландия, а автор на дизайна е Ян Хулдемонд, бивш главен дизайнер на световноизвестните и най-големите в света градини Кукенхоф (Keukenhof)". Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която заедно с министър Лиляна Павлова и посланикът на Нидерландия в България Н. Пр. Беа тен Тъшър откри цветната фигура.

Лалетата са дарение от посолството на Нидерландия и бяха засадени от Общинското предприятие „Паркове и градски градини“, благодарение на които това лято в зелени площи на София ще има нови цветни решения. Те са в "детелината" на бул. “България“ и "Околовръстен път", подхода към Летище София и други.

"Специалистите от Холандия се погрижиха логото на Българското председателство да разцъфти тази пролет и да зарадва не само гостите на София и участващите във форумите, но и всички софиянци, които се разхождат в парка на НДК", каза кметът Йорданка Фандъкова. Г-жа Фандъкова благодари на Амстердам за партньорството и отбеляза, че пролетта дава възможност столицата да покаже цялата си красота и чрез други цветни решения, които се изпълняват в града.

"Това дарение от цветя е само венецът на подкрепата, която Кралството оказва на България във важната ѝ роля на председател на Съвета на ЕС. Най-ценното са опитът и признанието, които получаваме от страна, която 12 пъти е била председател на Съвета на ЕС и е един от най-добрите примери за успешно ръководене на работата на Съвета на ЕС", каза министър Лиляна Павлова.

"Тези цветя са символ на напредъка и успеха на Българското председателство. Всички делегати и гости от моята страна са впечатлени и от работата на председателството, и от вашата столица, включително от красивите ви градини", каза посланик Беа тен Тъшър.