Новата сграда на детска градина № 116 „Мусала“ отвори врати

Новата сграда на детска градина № 116 „Мусала“ в район „Витоша“ отвори врати.  

Детска градина разполага със занимални и спални помещения за 5 групи, зала за музика и спорт, кухня за приготвяне на храна. Красивата сграда е хармонично вписана в терена, като детските площадки са разположени терасовидно сред дървета и озеленяване.

„До края на годината предстои да бъде завършено и строителството на трета сграда, част от 116. детска градина, която се намира на ул. „Мусала“, – каза кметът на район „Витоша“ Теодор Петков. – Изгражда се нова ясла в "Бояна" и предстои да започне строителството на нова детска градина за седем групи в кв. „Карпузица“, както и строителство на училище с детска градина в "Манастирски ливади-запад" в район „Витоша“ – каза още Теодор Петков. Всички съществуващи детски градини в район „Витоша“ вече са обновени и предстои само базата да се разширява като се изграждат нови сгради.

Новите обекти са част от програмата на столичния кмет Йорданка Фандъкова за строителство на нови детски градини. Към настоящия момент в процес на строителство в София са 5 ясли и 27 детски градини.