Назад

Кметът Йорданка Фандъкова и посланикът на Швейцария Денис Кнобел откриха Дните на Швейцария в София

Партньорството е лайтмотивът на Дните на Швейцария в София - 2017, посочи посланик Кнобел на откриването на изложбата "Швейцария: природа и иновации" на Моста на влюбените. Партньорство между българския и швейцарския бизнес, както и партньорства в рамките на Българо-швейцарската програма за сътрудничество: наука, изследвания и иновации, в земеделието и околната среда чрез проекта "За Балкана и хората".

До 15 септември с тази изложба жителите и гостите на София могат да се запознаят както с природата и забележителностите на Швейцария, така също и с постиженията в иновациите и технологиите. Тематично изложбата е в хармония с нашето виждане за развитието на София като зелен и иновативен град, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

В последните години София разви устойчиви партньорства с много градове като Виена, Париж, особено активно е то с Швейцария, посочи кметът Фандъкова. То започна най-напред с кметството на Женева, откъдето Столична община почерпи управленски модели в областта на екологията, почистването на града и управлението на парковете. София разви партньорства с Берн, както и с Базел, откъдето в рамките на Българо-швейцарската програма за сътрудничество София получи модернизирани трамваи. Общо 28 базелски трамваи ще продължат обновяването на обществения транспорт и ще бъдат доставени до края на годината.