Назад

Изложба от детски рисунки, направени с участието на Иван Яхнаджиев, e във фоайето на Столична община

Кметът на София Йорданка Фандъкова и Кристиан Кръстев, заместник-кмет по направление "Транспорт и градска мобилност" връчиха плакет и грамота на  известния ни художник Иван Яхнаджиев и г-н Симеон Симов, секретар на Съвета по безопасност на движението на децата в София, за успешните кампании на Съвета.

В мраморното фоайе на Столичната община са изложени рисунки на деца, участници в събития и инициативи по безопасност на движението. Творбите са направени от деца от столични училища под ръководството на Иван Яхнаджиев.

Детските рисунки имат послание и са рисувани по време на различни инициативи и кампании на Съвета по безопасност на движението на децата в София към Столична община. Посланието на малките художници е „Който е в състояние да нарисува цветна картина, той би могъл да направи по-шарен света“.

Кметът Фандъкова благодари на г-н Яхнаджиев за работата му по инициативи на Столична община, свързани с обучението им по безопасност на движението и по превенция на зависимости в Програмата ни „Изкуството като алтернатива“.

Съветът по безопасност е една от най-активните ни структури в работата с деца на терен и запознаването им с правилата за движение по пътищата. За последните години Съветът изгради над 110 интерактивни площадки по безопасност на движението в детски градини и училища.

Само за тази година са подкрепени 23 проекта на детски градини, училища, районни администрации, неправителствени организации за извънкласни дейности по БДП, състезания по приложно колоездене, училищни празници и др.

По Програма „Ваканция“ всеки петък от 10 до 12 часà на новоизградените площадки в "Младост" и "Дружба" са организирани обучения с преподаватели.