Назад

Фандъкова: Изложбата с фотоси от София показва развитието и духа на нашия град

Фотографиите с публични обекти от София, показват развитието на нашия града, както и духа, които забелязваме в художествените графити. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на третата изложба "Виж София - където строителството среща историята с бъдещето", организирана от Камарата на строителите в България и вестник "Строител", със съдействието на Столичната община. Тя е разположена на пешеходния мост над бул. "България" до НДК. Експозицията е посветена на Деня на строителя - Димитровден. На събитието присъства председателят на Управителния съвет на КСБ инж.

Светослав Глосов.

Изложбата е съставена от авторски творби на екипа на в. "Строител" и ще може да бъде видяна до 26 октомври от гражданите и гостите на София. Фотографиите събират изградените през последната година - Северна скоростна тангента, Западната дъга на Софийския околовръстен път, продължението на втората метролиния до станция "Витоша", първият от тридесет години нов парк в София

- "Възраждане", велоалеята в Панчарево, паметници на културата и много други.

Задачата ни като възложител е да подготвим и защитим проектите за развитие на нашия град и при изпълнението им да бъдем взискателни. Вярвам че българските строители ще запазят качествени специалисти и ще работят и изпълняват обектите си, така, че след това да се гордеят с тях, посочи кметът на София.