Обратно Кметът на София поиска постоянно полицейско присъствие в района на „Виетнамските общежития”

Постоянно полицейско присъствие и промяна на проекта за изграждане на социален център на мястото на първите 5 блока в района на "Виетнамските общежития", това са част от ангажиментите, които пое кметът на София Йорданка Фандъкова на среща с граждани от район "Красна поляна".

Осигуряването на допълнителни екипи на полицията и постоянно полицейско присъствие е наложително и затова организираме обща среща с министъра на вътрешните работи Пламен Узунов, с директора на Главна дирекция "Национална полицията" главен комисар Христо Терзийски и директора на Столичната дирекция на вътрешните работи старши комисар Младен Маринов. Като част от мерките за повишаване на сигурността Столичната община ще започне и поетапно изграждане на видеонаблюдение в квартала.

На срещата кметът Фандъкова информира гражданите, че проектът за изграждане на "Център за социална интеграция" в район "Красна поляна" е на начален етап – техническо задание, а формата за кандидатстване по Оперативна програма "Региони в растеж" все още не е подадена. Екипът на зам.-кмета по социални дейности Албена Атанасова вече проучва всички възможности за промени в проекта, така че да отговорим на желанието на живущите.

По настояване на кмета Фандъкова районната администрация, съвместно с полицията и представители на инициативния комитет на гражданите, ще извършват проверки на адресните регистрации и настанителните заповеди на живущите във "Виетнамските общежития". Ще бъде направена и проверка на всички настанителни заповеди от 1994 г. насам, като информацията ще бъде предоставена и публично.

Изработването на програма за възстановяване на тази част от район "Красна поляна" съвместно с гражданите, които да следят за заложените срокове и за изпълнението й, е ключово за връщане на спокойствието и доверието към работата на общинската администрация и на правоохранителните институции.