Обратно Фандъкова прие делегация на регионална мрежа на жените от Шанхай

Кметът на София Йорданка Фандъкова прие делегация на регионална мрежа на жените от Шанхай, водена от председателя Ху Фенг

Ролята на жените в управлението и в бизнеса е ключова, каза кметът на София по време на разговорите си с представителите на организация на жените от Шанхай. Кметът припомни, че на ръководни позиции в Столичната община работят много жени, а общината като институция си партнира отлично със Съвета на жените в бизнеса. Йорданка Фандъкова представи и приоритетите  в работата си  – превръщането на София в зелена и иновативна  столица, подпомагане на стартиращи предприятия в чистите производства и развитие на новите технолигии. „В града се учат много млади хора, имаме  добра комуникационна инфраструктура, което е предпоставка за развитие на новите технологии“, каза Фандъкова .  Столичният кмет посочи и потенциала на София за развитие на туризма – културно историческо богатство, близостта с планината и провеждането на множество културни и спортни събития в града.  

Представителите на женската организация споделиха със столичния кмет своите впечатления от София и най- вече от богатото културно-историческо наследство и архитектурата на нашата столица. Китайската федерация на жените работи за повишаване на ролята на жената в сферата на икономиката  и възможностите за развитие в различни сфери като високите технологии, образованието  и туризма, посочи  в своето изказване    Ху Фенг и изрази готовност за сътрудничество между общината и организацията на жените от Шанхай в посочените сфери.

На срещата присъстваха Ирина Йорданова- председател на комисията по европейски въпроси и международно сътрудничества към Столичния общински съвет, Светлана Ломева- директор на Асоциацията за развитие на София, Виргиния Стоянова – директор на Агенцията за приватизация и инвестиции, Биляна Генова – директор на дирекция „Култура“ към Столичната община и Ирина Белева –  генерален консул на България в Шанхай в периода 2011-2015 година.