Назад

Този уикенд всички пътища водят към "КвАРТал"

17, 18 и 19 септември ще се превърнат в любимия ни уикенд за сезона, отвеждайки ни крачка по-близо до една по-добра София

 

Този уикенд всички пътища водят към "КвАРТал". Шестото поредно издание на културната инициатива традиционно ще отбележи началото на есента с богата програма. Специални турове, литературни четения и интерактивни изложби очакват всички софиянци и гости на града. Организаторите са подготвили три пешеходни маршрута и над 80 локации в района между четирите булеварда “Дондуков”, “Мария-Луиза”, “Сливница” и “Васил Левски”.

Традиционно "КвАРТал" застава зад каузата за опазване на архитектурното наследство на София и повече пешеходни пространства в града. За целта временно ще бъдат освободени от автомобили улиците “Триадица”, част от “Веслец” и “Цар Симеон”, а също така и паркингът пред НАГ. В деня на събитието онлайн на страницата на "КвАРТал" ще бъде достъпна петиция, в която живущите в района ще могат да подкрепят каузата за опазване на културното наследство и повече пешеходни зони.  

В прикачения файл ще ви разкажем за най-интересното от тазгодишната програма. На вас остава да изберете откъде ще влезете в лабиринта на "потайните кварталности" на 17, 18 и 19 септември.

ПЛАКАТ