Назад

"Киномания" започва на 8 април в зала 1 на НДК и продължава до 22 април

Фестивалите "Киномания" и Master Of Art поднасят специален подарък на любителите на седмото изкуство

В името на публиката и в търсене на нестандартни обединяващи решения на фона на сложната епидемична обстановка, трите големи ежегодни филмови фестивала си подават ръка за партньорство. КИНОМАНИЯ, СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ и Мaster of Art ще организират кинопразник за своите почитатели, наситен с изненади и събития.

Киномания ще се проведе в периода 8 – 22 април 2021 г. Официалното откриване ще е на 8 април в зала 1 на НДК с филма „Страх“ на Ивайло Христов.

Фестивалът ще започне на 1 април с ретроспектива на великия Федерико Фелини и ще продължи с откриването на десетото, юбилейно издание на Фестивала на Френския филм на 9 април в кино "Люмиер". Този фестивал ще представи специална секция, която ще отдаде почит на гения на европейското кино – Мишел Пиколи.

Като специален жест към кинолюбителите екипите на "Киномания" и Фестивала за документални филми за изкуството Master Of Art подаряват на зрителите една специална седмица, в която двата фестивала ще се провеждат едновременно. Така в периода от 15 до 22 април зрителите ще получат двойна доза киноудоволствие, като ще могат да гледат филми от програмата и на двата фестивала. А още между 12 и 28 февруари Master of Art ще зарадва публиката със специално онлайн издание в платформата за видеосъдържание neterra.tv+.

Екипът на НДК и Киномания благодари на организаторите на Master Of Art и "София Филм Фест" за готовността им да обединят заедно усилия и да отправят общо позитивно послание към зажаднелите за качествени филми зрители.

Киномания е част от Календара на културните събития на Столична община за 2021 г.

Киномания ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки. Публиката може да заповяда в киносалоните с маска и да спазва дистанция.

Всички закупени до момента билети за обявените филми от програмата ще важат за новите дати без презаверка.