Назад

Регионален исторически музей - София и Къщата на шапките на Ирина Сардарева организират Парад на шапките

РЕГИОНАЛНИЯТ ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ  – СОФИЯ и Къщата на шапките на Ирина Сардарева организират ПАРАД НА ШАПКИТЕ. Шествието ще потегли от пресечката на бул. "Витоша" с бул. "Патриарх Евтимий". Финалната му точка е пл. "Бански" 1 (площадът пред сградата на Музея). То ще се проведе на 22 април 2017 г. (събота).

ПАРАДЪТ НА ШАПКИТЕ се организира съвместно от Регионалния исторически музей – София и Къщата на шапките. Той ще се проведе на 22 април 2017 г. (събота).

Събитието ще протече в две части. Началото се поставя с шествие, което тръгва от ъгъла на бул. "Витоша" и бул. "Патриарх Евтимий" в 16:00 ч. и приключва пред сградата на Музея на пл. "Бански" 1. Задължително условие за участие в него е носенето на елегентна шапка и облекло, съобразено с нея.

След края на шествието пред Музея започва втората част – модно ревю. В него ще бъдат включени шапки от колекцията пролет-лято 2017 на Ирина Сардарева. Освен това, специално за дефилето, Музеят ще покаже някои от най-ценните образци на шапки и костюми от фонда си.

Допълнително ще бъде организиран конкурс за най-елегантна дама и господин и най-екстравагантна шапка.

Семействата, които посетят Музея в този ден, чрез закупения семеен билет, ще могат да участват в томбола за шапка – подарък от дизайнерът Ирина Сардарева.