Назад

Фестивал „Срещи на младото европейско кино” – четвърто издание

Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община.

Четвъртото издание на фестивала „Срещи на младото европейско кино” ще се проведе от 19 до 25 юни  2017 г. във филмотечно кино „Одеон”, Френския институт – София и Гьоте институт. Ше бъдат показани общо 18 филма - пълнометражни и късометражни, класики и дебюти.

Тази година акцентът е поставен върху представянето на филми на млади режисьори, оценени високо на световни фестивали и допълнителни инициативи за ученици и млади професионалисти. За целта организаторите предлагат на българската публика специално подготвена програма по кинообразовние за младежи  - с безплатни прожекции и дискусии; безплатни майсториски класове и обучения; срещи с ескперти и професионалисти на тема „Кинообразование”, които ще дискутират стратегията на Столична община "София - творчески град на киното 2017 - 2027". Специален гост на фестивала ще бъде г-н Жан-Франсоа Казо, ръководител дирекция „Кино и аудиовизия” към Академичната делегация за артистично образование и културни дейности (Инспекторат по образование, Бордо, Франция).

Всички учители и ученици, които имат желание да участват в безплатните прожекции, могат да се запишат за участие. Специално за учителите, фестивалът, съвместно със сдружение „Седем”, организира безплатно обучение в рамките на европейския проект CinEd - Европейско кинообразование за младежи. То ще се проведе на 23 юни (петък) и 24 юни (събота) 2017 г. във Френския институт - София.

Пълна програма на фестивала можете да намерите тук: https://issuu.com/youngcinemasofia/docs/young_cinema_sofia_2017

Може са следите всички събития и инициативи във фейсбук страницата @Young EuropeanCinemaSofia: https://www.facebook.com/youngeuropeancinemasofia

Официален трейлър: https://vimeo.com/218002201