Завършва санирането на сградата на общинската АГ болница „Шейново“

1267 бебета са родени от началото на годината в лечебното заведение

"Инвестираме целенасочено в подобряване на условията за пациентите в общинските АГ болници, които са сред най-добрите в София и страната. Обновихме родилната зала на „Шейново“, закупихме и съвременна медицинска апаратура, а сега завършваме санирането на сградата и подмяната на отоплителната инсталация." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на място.

Със средства от бюджета на общината в размер на 850 000 лева тази пролет започна цялостно саниране на сградата на АГ болница „Шейново“ без да прекъсва работата в болницата. Извършено е саниране на фасадите на сградата, ремонт на покрива, на ВиК и отоплителната инсталация.

"С енергийната ефективност ще бъдат спестени около 20 – 25% от разходите за енергия – това са около 5 хил. лв. на месец, които ще остават за заплатите на персонала на болницата" – каза кметът Фандъкова.

Благодарение на усилията на д-р Велев болницата започва и обучение на специализанти по неонатология. 1267 бебета са родени от началото на годината в лечебното заведение, като днес на 15 август проплакаха 4 от тях.  

 

 

15.08.2019