Засилват проверките за носенето на предпазни маски в градския транспорт

"Във връзка с преодоляване разпространението на COVID-19 засилваме проверките за носене на маски в градския транспорт. По молба на кмета на Столичната община интензитетът на тези проверки ще бъдe засилен максимално,съобразно и капацитетът на проверяващите органи". Това каза директорът на "Центъра за градска мобилност" Димитър Дилчев, който заедно с директора на „Метрополитен“ проф. инж. Стоян Братоев присъстваха на проверки по Третата линия на метрото.

Проверките ще бъдат както в наземния транспорт, така и в метрото. В метрото ще се проверява освен във вестибюлите на станциите и в мотрисите дали пътниците носят предпазна маска.

За последните два дни са съставени 10 акта и 15 предупредителни протокола на пътници в метрото. Санкцията за неносене на предпазна маска е 300 лв., а контролът се извършва съвместно от контрольори и общинска полиция.

"И в наземния транспорт през следващата седмица предстоят още по-масирани проверки" – каза също Дилчев. Директорът на „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев посочи, че пътниците се приканват да носят маска и чрез звуково съобщение и надпис.

Продължава извършването на дезинфекция на метростанциите, влаковете и превозните средства на градския транспорт, а също така и на спирките.

От старта на пандемията досега в метрото има съставени около 175 акта и около 300 предупредителни протокола. 

11.10.2020