Започват строителни дейности на бул. „Искърско шосе“

На 05 март започват ремонтни дейности на бул. „Искърско шосе“ в отсечката от ул. ”Туше Делииванов” до ул. ”Илия Бешков”. Дължината на трасето е около 900 метра. Изпълнител на обекта е консорциум „ЩРАБАГ - ТРАНСГЕО“ ДЗЗД. По време на строително-ремонтните работи ще бъде подменена изцяло асфалтовата настилка, ще се изгради нов тротоар и велоалея, ще бъде изградено ново отводняване и улично осветление. Това каза зам.-кметът Цветан Божинов.  

По време на строителството участъкът ще бъде затворен за  движение на пътни превозни средства, като ще бъде осигурен достъп до промишлените и търговски сгради.

Организация на движението

От 05.03.2020 г. до 08.04.2020 г.  се забранява влизането на пътни превозни средства (ППС) по ул. „Искърско шосе“ в участъка от ул. „Туше Делииванов“ до ул. „Илия Бешков“.

От 04.30 часа на 05.03.2020 г. до 24.00 часа на 08.04.2020 г. автобуси номера 10, 14, 88 и 604 ще пътуват по променен маршрут.

Автобусите, обслужващи линия 10 (в посока кв. Димитър Миленков) ще се движат  от кв. Бусманци по маршрута си до кръстовище бул. „Христофор Колумб” - ул. „Искърско шосе”, направо по бул. „Христофор Колумб”, наляво по ул. „Кап. Димитър Списаревски”, наляво по ул. „Илия Бешков” и надясно по ул. „Искърско шосе” до кв. Димитър Миленков – двупосочно.

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променения участък на маршрута.

Автобусите от линия № 14  в посока автостанция Изток ще се движат  от гара Искър по маршрута до кръстовище ул. „Искърско шосе” - ул. „Илия Бешков”, наляво по ул. „Илия Бешков”, надясно по ул. „Кап. Димитър Списаревски”, надясно по бул. „Христофор Колумб” и след кръстовището с ул. „Искърско шосе” по маршрута.

В обратна посока маршрутът не се променя.

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променения участък на маршрута.

Автобусите от  линия  88 (в посока Зоопарка)  от ж.к. „Дружба 2” ще се движат по маршрута до кръстовище ул. „Искърско шосе - ул. „Илия Бешков, наляво по ул. „Илия Бешков”, надясно по ул. „Кап. Димитър Списаревски” и наляво по бул. „Христофор Колумб” по маршрута – двупосочно.

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променения участък на маршрута.

Автобусите, обслужващи  линия  604 (в посока УМБАЛСМ Пирогов) ще се движат  от гара Искър по маршрута до кръстовище ул. „Илия Бешков” - ул. „Тирана”, надясно по ул. „Тирана”, наляво по ул. „Кръстю Пастухов”, надясно по ул. „Кап. Димитър Списаревски” и наляво по бул. „Христофор Колумб” по маршрута - двупосочно.

Автобусите щеспират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променения участък на маршрута.

Разкрива се временна двупосочна спирка:

  • на ул. „Тирана” на 80.00 метра след ул. „Илия Бешков” пред бл. 80 в посока УМБАЛСМ Пирогов;
  • на ул. „Тирана” на 30.00 метра след ул. „5049” пред бл. 76 в посока гара Искър.


Фотограф: Аделина Ангелова
 

 

04.03.2020