Започват обработки на зелените площи срещу кърлежи


От 12 април със затопляне на времето започват първите обработки на зелените площи срещу кърлежи. 

Направена е организация и фирмите, ангажирани с дейността, ще извършват обработки на зелените площи, като третирането трябва да се изпълнява само при сухо време. 

В понеделник сутринта ще се работи на зелените площи в Южен парк – втора и трета част, градина „Славейкови дъбове“, градина „Папа Йоан Павел Втори“ и др. Ще се обработват и зелени площи покрай транспортни обекти като Южната дъга на "Околовръстен път", бул. „Сливница“, бул. „Опълченска“ и др. Обработките се извършват рано сутрин до 10:00 часа при благоприятни климатични условия. 

Специализираният контрол се осъществява от експерти на Столичната РЗИ. Дейностите се контролират и от дирекция „Зелена система“ и районните администрации. 

Обработените терени трябва да се означат от фирмите изпълнители с табели за вида обработка – използвания препарат, карантинен период, фирмата изпълнител. 

График за изпълнение на обработките се публикува на интернет страницата на Столична община и в районните администрации. 

Гражданите могат да подават сигнали към районните администрации. При установяване на необходимост ще се маркират рискови места и ще се подават за допълнителни третирания. 

09.04.2021