Започват Дните на доброволчеството

На 19 май 2017, петък, от 10,00 часа пред Софийската градска художествена галерия /ул. „Ген. Гурко“ №1/ ще бъде даден старт на Дните на доброволчеството – пролет 2017.

Дните на доброволчеството ще бъдат открити от Елица Баракова, изпълнителен директор на Фондация Bcause, Красимира Чемишанска, президент  на Американска търговска камара в България, Биляна Генова, директор на Дирекция „Култура“ на Столична община и Мартина Стронг – заместник-посланик на САЩ в България.

Дните на доброволчеството са съвместна инициатива на Фондация BCause и Американска търговска камара в България, която цели насърчаването на доброволчеството на работното място. Пролетното издание през 2017 г. се провежда с партньорството на Дирекция „Култура“ на Столична община и ще бъде посветено на културните и образователни институции и научни центрове – библиотеки, музеи, галерии, читалища.

Очаква се близо 250 души да отделят един работен ден – 19 май, в полза на обществени каузи в областта на изкуството и културата, а техните работодатели да подкрепят желанието им за доброволен труд и да инвестират средства в необходимите материали – бои, четки, ръкавици, чували и пр.

От 2008 г. са проведени 13 издания на Дните на доброволчеството, в които участваха 4000 доброволци – служители в български и международни компании. Със съдействието на своите работодатели, те са дарили 17 000 часа труд и над 40 000 лева за материали в полза на 80 организации-домакини – музеи, библиотеки, училища, социални институции, дневни центрове за хора с увреждания, природни паркове и др.

Повече информация може да намерите на http://www.bcause.bg/daritelstvo/news-giving/286-katalog-dni-na-dobrovlochestvoto-prolet-2017.html.

17.05.2017