Започва строителството на училище и детска градина "Британика" в район "Витоша"

"Вярвам в това, че град, в който се строят нови училища, има бъдеще." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на откриването на строителна площадка на сградата на ново училище и детска градина "Британика" в кв. "Драгалевци". На събитието присъства и кметът на район "Витоша" Теодор Петков.

Кметът Фандъкова поздрави инвеститорите и проектантите на обекта и пожела успешна работа на строителите. "Това е инвестиция за децата на София" – каза кметът Йорданка Фандъкова.

"Инвестициите в образованието са важни. Подготвяме изграждането на четири нови училища в София" – посочи също Фандъкова. "В район "Витоша" ремонтирахме всички училища и изградихме нова детска градина. Предстои да ремонтираме и 52. ОУ "Цанко Церковски" в "Бояна", което ще санираме цялостно, и 64. ОУ в "Симеоново", където ще изпълняваме мерки за енергийна ефективност и разширение с учебен корпус и физкултурен салон. Столична община има ясни приоритети и инвестира в образованието. Изграждаме и реновираме детски градини и училища, спортни зали и площадки. До сега сме построили 92 нови сгради на детски градини, тази година отваряме още три и ще започнем още 9.
Предвижда се новото училище и детска градина "Британика" да приеме около 450 деца. Очаква се сградата да е готова през септември 2019 г. 

25.07.2018