Започва ремонт на бул. ”Христофор Колумб” с полагане на ново осветление

"От 8 юли започва цялостен ремонт по бул. „Христофор Колумб“ в участъка от кръговото на ул. „Източна тангента“ до ул. „Продан Таракчиев“. Ще бъдат обновени пътните платна, ще се изгради ново осветление, тротоар." Това каза заместник-кметът на София Евгени Крусев при проверка на организацията на работа на обекта.

Ремонтът ще се извърши на пет равностойни етапа, като при всеки етап ремонтираните участъци ще се затварят за автомобилно движение. Ще се полага нова тръбна мрежа за изграждане на ново осветление.

Предвижда се полагане на два пласта асфалтобетон и подмяна на всички бордюри. Успоредно с обновяването на настилките по източния тротоар се предвижда ново улично осветление: нова тръбна мрежа, нови електрически стълбове и нови осветителни тела.

За осигуряване безопасността на пешеходното движение ще бъдат изградени две повдигнати пешеходни пътеки. Ще се положи нова хоризонтална пътна маркировка и ще бъдат подменени пътните знаци.

За времето на ремонта ще бъдат променени маршрутите на автобусни линии №№ 84, 184 и 384, като се разкриват временни спирки. Предвижда се при благоприятни метеорологични условия ремонтът да приключи до началото на август.

08.07.2018