Започва реконструкция на ул. „Монтевидео“ в участъка от ул. „Акад. К. Пашев“ до ул. „763“

От 28 юни започва реконструкцията на последния участък от бул. "Монтевидео" от ул. „Акад. К. Пашев“ до ул. „763“.  По време на строителните дейности булевардът в този участък ще бъде разширен – пътните платна стават с  по две ленти в посока. Ще бъдат обособени и две еднопосочни велоалеи, както е в останалите участъци. Строителните дейности включват изграждане на нова подземна инфраструктура – водопровод и канализация, улично осветление и тротоари.

Организация на движението по време на строителните  дейности:

От 28.06.2020 г. до 10.09.2020 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Монтевидео“ в участъка от ул. „Акад. К. Пашев“ до ул. „763“.

От 04:30 часа на 28.06.2020 г. до 24:00 часа на 10.09.2020 г. автобусите на градския транспорт, преминаващи в участъка, с номера 45 и 73 ще се движат по променен маршрут.

Автобусите  от линия № 45 в посока кв. "Овча купел" ще се движат  от метростанция „Вардар“ по маршрута до кръстовище ул. „Боряна“ – ул. „Монтевидео“, наляво по ул. „Монтевидео“, наляво по централното пътно платно на бул. „Никола Петков“, наляво по ул. „Любляна“ и след кръстовището с ул. „Боряна“ по маршрута до метростанция „Вардар“.

За маршрута на автобусна линия № 45 се разкриват временни спирки:

- с код 6441 „Кв. "Овча купел“ (крайна) на ул. „Боряна“ на 40,00 метра преди ул. „Монтевидео“;

- с код 6442 „Кв. "Овча купел“ (начална) на ул. „Монтевидео“ на 25,00 метра след ул. „Боряна“ в посока бул. „Никола Петков“.

Автобусите от линия № 73 в посока ж.к. „Овча купел“ от "Студентски град" по маршрута до кръстовище бул. „Никола Петков“ – ул. „Монтевидео“, направо по бул. „Никола Петков“, ул. „Бойчо Бойчев“, надясно по пътната връзка към бул. „Президент Линкълн“ и надясно по бул. „Президент Линкълн“ по маршрута си.

Автобусите от линия № 73 в посока "Студентски град" ще се движат  от ж.к. „Овча купел“ наляво по пътната връзка към ул. „Бойчо Бойчев“, наляво по ул. „Бойчо Бойчев“, по централното пътно платно на бул. „Никола Петков“, наляво по ул. „Любляна“ и след кръстовището с ул. „Боряна“ по маршрута си.

Автобусите ще спират на всички съществуващи спирки в променените участъци на маршрутите, а се закриват  спирките в отпадащите участъци.

 

 

26.06.2020