Започва рехабилитацията на бул. „Асен Йорданов“ в участъка от бул. „Шипченски проход“ до бул. „Цветан Лазаров“

На 11 юли  започва рехабилитацията на последния трети участък от бул. "Асен Йорданов“ в отсечката  от бул. „Шипченски проход“ до бул. „Цветан Лазаров“. Трасето е с дължина около 500 метра. Строителните дейности включват ремонт на пътните платна, тротоарите и велоалеята. Рехабилитацията на последния участък ще се извърши заедно с подмяна на релсовия път в участъка. Това каза по време на посещението си на обекта столичният кмет Йорданка Фандъкова: Предвижда се реконструкция на 950 метра  трамваен релсов път, контактна и кабелна мрежа по бул. „Асен Йорданов“ и бул. „Шипченски проход“ и от трамвайно ухо „Гео Милев“ до бул. „Проф. Цветан Лазаров“.

Ще бъдат изградени допълнителни улични оттоци за подобряване на отводняването, рехабилитация на улично осветление с полагане на нова тръбна мрежа.     

Още миналата година започнахме ремонт на различни участъци на бул. „Искърско шосе“. В момента се довършва участъкът на бул. „Асен Йорданов“ от „Проф. Цветан Лазаров“ до бул. „Димитър Списаревски“ и очаквам в утрешния ден движението да бъде пуснато, като работата по тротоарите и велоалеята ще продължи. 

Изпълнител на строително-монтажните работи е  „Щрабак – Трансгео“ ДЗЗД.

Организация на движението

От 11 юли движението ще се извършва двупосочно в пътното платно в посока Център (от страната на Кауфланд).  Другото пътно платно остава затворено за ремонт.

От 00:00 часа на 11.07.2020 г. до 24:00 часа на 14.09.2020 г.:

  • трамвайна линия № 20 се скъсява от метростанция „Опълченска“ до трамвайно ухо „Гео Милев“;

  • трамвайна линия № 23 ще се движи като пенделна по маршрут от ж.к. "Дружба 2" (ул. „Обиколна“) до ул. „Искърско шосе“.

Разкрива се временна автобусна линия № 20-ТМ с маршрут: от спирка “Ж.к. "Дружба 1” на тролейбусна линия № 11 на ул. “Амстердам” при ул. “Димитър Пешев” наляво по ул. “Димитър Пешев”, ул. “Искърско шосе”, бул. “Асен Йорданов”, бул. “Шипченски проход” и по ул. “Иван Димитров – Куклата” до автостанция "Гео Милев".

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки по маршрута и на временни спирки:

- на бул. “Асен Йорданов” на 50,00 метра след бул. “Христофор Колумб” в посока автостанция "Гео Милев";

- на спирка с код 6178 “Ул. "Кап. Димитър Списаревски” на бул. “Асен Йорданов” на 30,00 метра след ул. “Кап. Димитър Списаревски” в посока депо "Искър" за нощната автобусна линия № Н4;

Спирка с код 1152 „СК ЦСКА“ на бул. „Асен Йорданов“ за тролейбусни линии №№ 4 и 11 временно се закрива.

За тролейбусна линия № 4 се разкрива временна спирка в посока Център на бул. „Проф. Цветан Лазаров“ на 100,00 метра преди кръстовището с бул. „Асен Йорданов“.

За тролейбусна линия № 11 се разкрива временна спирка в посока Център  на бул. „Асен Йорданов“ на 100,00 метра преди кръстовището с бул. „Проф. Цветан Лазаров“.

В посока Център тролейбусите от линии №№ 4 и 11 ще се движат на дизелови двигатели в участъка от временните спирки до спирка с код 1151 „СК ЦСКА“.

Схема

 

07.07.2020