Започва прием на предложения за Лятната програма на Столична община

От 2 март ще се приемат документи за участие в Лятната програма на Столична община на събития, които се провеждат от началото на месец юни до края на септември на открито и със свободен достъп.

Общият бюджет на програмата е 70 000 лв., а събитията се одобряват от експертна комисия. Няма жанрови ограничения, но, разбира се, има изисквания към организаторите, които могат да кандидатстват само с едно събитие, включващо от една до пет прояви. Събитието трябва да е свързано с отбелязването на значими национални и международни годишнини, да предвижда дейности за привличане на детска и младежка аудитория или възрастни хора, както и за развитие на публиките и да прави връзка между културата и образованието.

Местата за провеждане на събития са Лятната сцена при НДК, Лятната естрада в "Борисовата градина", пред Театър “София” в парк “Заимов”, до езерото в Южен парк (вход от ул. „Нишава”), площад “Бански", Северен парк, градина “Свети Седмочисленици”, площад “Света Неделя” и площад “Славейков”.

Документи се подават от 2 март до 30 април на хартиен носител в деловодството на дирекция “Култура”.

Подробности и документи за кандидатстване ще намерите на: 
https://kultura.sofia.bg/calendar/section-23-formulyari_za_kandidat.html?fbclid=IwAR29q7_BrX1mcwpBPO_HrAIIgXGdzXNHoCglZjFw0ErPAhl9ECZISBuCtSE

02.03.2020