Започва миенето на улици по обособени карета в столични квартали

Дейносттите стартират от 1 юни в район „Красно село“

От 1 юни започва миенето с автоцистерна на улици, тротоари, площади и алеи в обособени карета в столични райони: „Красно село“, „Възраждане“, Оборище“, „Средец“, „Лозенец, „Триадица“.

Целта на миенето е поддържане на чистотата на околната градска среда и подобряване на качеството на въздуха.

Дейностите ще се извършват поетапно, като за периода на миене движението, престоят и паркирането ще бъде временно забранено, както ще бъдат закрити зоните за платено паркиране – „синя“ и „зелена“ зона и „служебен абонамент.

Организацията за изпълнение се извършва от екипи на  Столичен инспекторат, фирмите по чистота, "Център за градска мобилност", Пътна полиция – СДВР, Общинска полиция, „Софийска вода“ АД.

Контрол по изпълнението се осъществява от Столичен инспекторат.

Столичен инспекторат напомня на водачите на превозни средства да не паркират на улиците, които са обявени в графика, за да не се възпрепятства миенето.

Автомобилите, които пречат, ще бъдат премествани принудително. За новото местонахождение на автомобила може да се получи информация на тел: 0700 13 233.

Подробна информация гражданите могат да намерят на сайта на Столичен инспекторат в секция ГРАФИЦИ, както и на телефон 02 987 5555  в Оперативния център.

На входовете на жилищните сгради също са поставени информационни материали за запознаване на етажните собствености.

 

31.05.2021