Започва изграждането на нова детска градина за 4 групи в район „Нови Искър“

В деня на празника на Успение на Света Богородица бе отслужен водосвет за началото на строителството на изцяло нова детска градина за 4 групи в с. Мировяне, район „Нови Искър“. Тя е част от програмата на кмета на София Йорданка Фандъкова за строителство на детски градини и ясли.

Сградата ще бъде за 4 групи – две яслени и две градински – и е разположена близо до парка на населеното място.

"Във време на криза не сме спрели да инвестираме в изграждане на нови детски градини, – каза кметът Фандъкова. – В момента се строят още 25 детски градини в различни райони на София.

Много е важна ролята на районния кмет, който трябва да подготви проектите, процедурите и да намери подкрепа и финансиране" – каза също кметът Фандъкова.

Новата сграда е планирана да бъде на две нива. Ще разполага с физкултурен салон, медицински кабинет, кухненски блок, технически помещения и административен блок, както и системи за пожароизвестяване, видеонаблюдение, контрол на достъпа и СОТ. Предвижда се сградата да бъде топлоснабдявана от термопомпен климатичен агрегат вода-вода. В двора ще има четири детски и една физкултурна площадка.

Инвестицията в новата детска градина е 4.6 млн. лева.

 

Фотограф: Аделина Ангелова

 

 

 

15.08.2022